نسخهی مرورگر شما با این سایت سازگاری کامل ندارد. لطفا برای استفاده از تمامی امکانات سایت از مرورگرهای بهروز مانند گوگل کروم، فایرفاکس، یا اینترنت اکسپلورر نسخه 9 به بعد استفاده نمایید
دومین شماره فصلنامه کمک رسان ایران به معرفی شعبات استان خراسان(رضوی، شمالی و جنوبی) اختصاص دارد. امید که تلاش همکاران ما در این مناطق توانسته باشد بخش عمدهای از نیاز هممیهنان ارجمندمان را مرتفع نماید.
استان خراسان رضوی با مساحتی نزدیک به 120000 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 7 میلیون نفر شامل 28 شهر و 70 بخش، پنجمین استان بزرگ کشور و دومین استان پرجمعیت ایران پس از تهران با مرکزیت شهر مشهد در شمال شمال شرقی ایران در همسایگی دو کشور افغانستان و ترکمنستان قرار دارد. واقع شدن مقبرهی هشتمین امام شیعیان به این شهر اعتبار خاصی بخشیده به وجهی که گردشگران و زائران پرشماری در طی سال به این شهر سفر میکنند. بالا بودن میزان جمعیت و نیز تعدد نسبتاً بالای گردشگران سبب شده که در سطح استان مراکز خدمات درمانی متعددی در حال ارائه خدمت به شهروندان بومی و غیر بومی باشند.
در همین راستا شعبه مشهد در مهرماه سال 1379 فعالیت خود را به عنوان نخستین شعبه شرکت کمک رسان ایران آغاز نمود. عضوگیری برای طرح خانواده کمک رسان، ارائه خدمات امداد خودرو، انعقاد قرارداد با بیمارستانها و خدمات دندانپزشکی از اهم فعالیتهای این مرکز در همان سالهای اولیه بود که بازخوردی مملو از نیکی و تجربه را در پی داشت.
در گذر بیش از 18 سال فعالیت صادقانه براساس استراتژی ابلاغی دفتر مرکزی و نیز همراهی مدیران محترم شرکتهای بیمه در استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی و در راستای ارتقاء رضایتمندی مردمان سرزمین خراسان بزرگ، در شهرهای بیرجند ( مرکز استان خراسان جنوبی ) بجنورد ( مرکز استان خراسان شمالی )، گناباد و سبزوار همکاران سختکوش و فعال در دفاتر شرکت مشغول به عرضه خدمت به همشهریان ارجمندمان هستند. شایان توجه است که در شهرستان نیشابور نیز نماینده عملیاتی شرکت در حال انجام وظیفه است.
در حال حاضر مجموعاً نوزده نفر ( 12 نفر در شعبه مشهد و 7 نفر در سایر شهرستانها )در حال پاسخگویی به نیازهای مردمان شریف میهنمان هستند. بدیهی است ارائه خدمات در شهر مشهد به عنوان دومین کلانشهر ایران با توجه به حضور بیش از 25 میلیون نفر گردشگر داخلی و نیز وجود گردشگران فراوان خارجی از یک سو و نیز صنعتی بودن خراسان و وجود کارخانجات معظم از سوی دیگر، نیازمندکوشش و تلاشهای مجدانهای است که همکاران ما در خراسان بزرگ، این مسئولیت خطیر را بر عهده دارند.
شعبه شرکت کمک رسان ایران در شهرستان بیرجند ( خراسان جنوبی ) از دی ماه 1393 به سرپرستی سرکار خانم خزاعی فعالیت خود را آغاز نمود و اینک مشغول ارائه خدمات خود به شرکت های بیمه پاسارگاد ، بیمه سرمد ، بیمه سامان ، بیمه تجارتنو ، بیمه حکمت صبا و بیمه حافظ میباشد . کلیه بیمارستانهای دولتی و اغلب بیمارستانهای خصوصی شامل : بیمارستان ولیصر ، بیمارستان امام رضا ، بیمارستان شهید رحیمی ، بیمارستان حضرت رسول فردوس ، بیمارستان شهید چمران فردوس ، بیمارستان بوعلی ( ارتش بیرجند ) ، بیمارستان میلاد ( ابوالفضل العباس )، طرف قرارداد این شرکت میباشند .
دفتر شرکت کمک رسان در شهرستان گناباد از بهمن ماه 1390 به سرپرستی سرکارخانم قیصری آغاز به کار نموده است و اینک به شرکتهای بیمه پاسارگاد ، بیمه سرمد و بیمه سامان خدمات خود را ارائه مینماید . کلیه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شامل : بیمارستان علامه بهلول گناباد ، بیمارستان 15 خرداد بیدخت ، بیمارستان آیت الله مدنی بجستان طرف قرارداد شرکت کمک رسان ایران میباشند .
دفتر شرکت کمک رسان ایران در شهرستان سبزوار از سال 1389 به سرپرستی سرکارخانم شهابی و همکاران محترم خانم گلباز و خانم کیوانلو آغاز به کار نموده است و هم اکنون در حال ارائه خدمت به شرکت های بیمه پاسارگاد و بیمه سرمد می باشد .
بیش از 10 بیمارستان و مرکز درمانی طرف قرارداد شرکت کمک رسان می باشند که مهمترن آنها عبارتند از: بیمارستانهای امام رضا، امام علی، امام حسن، بنت الهدی ، امام خمینی اسفراین ، امام خمینی شیروان ، ثامن الائمه و بیمارستان 597 ارتش
صادق کاظمیان
همکاران شعبه مشهد از چپ به راست:
دفتر بجنورد (خراسان شمالی):
دفتر بیرجند (خراسان جنوبی):
دفتر سبزوار
دفتر گناباد:
امروز تمرکز سازمانها بر برند محصول و خدمات میباشد،در صورتی که سازمانها باید همان گونه که بر برندسازی محصول و خدمات خود تأکید مینمایند، برندسازی کارفرما را نیز مهم و حیاتی قلمداد نمایند.
برندسازی کارفرما تنها به هویت سازمان توجه نمیکند، بلکه در همراستایی با روش هایی در ایجاد انگیزه و تعهد کارکنان، ایفای نقش می نمایند. به عبارت دیگر هدف در برند کارفرما به کارگیری، آموزش و بر انگیختن کارکنان توانمند به منظور ارایهی خدمات مناسب به مشتریان سازمان است.
امروزه مفاهیمی چون محیط کاری جذاب، اطمینان به پایبندی سازمان به رعایت ارزشهای وعده داده شده، نگرش مثبت به سازمان برند کارفرما، مبحثی بین رشتهای در بازاریابی و مدیریت منابع انسانی است.برند کارفرما یک فعالیت و اقدام سازمانی استراتژیک و پویاست که برنامهها و اقدامات سازمانی مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک، مسئولیت اجتماعی سازمان و بازاریابی را در کنار یکدیگر جمع میکند.با یکپارچه کردن آنچه که سازمان به مشتریان، کارکنان و ذینفعان بیان میکند فرصت بیشتری برای بهبود از طریق پیوند ذینفعان و مخاطبان برند بوجود میآید.کارکنان سازمان نخستین بازار و مخاطبان سازمان و مشتریان داخلی آن بوده و از طرف دیگر مشاغل، محصولات داخلی سازمان میباشند که باید کارکنان را جذب نموده و انگیزه آنان را توسعه و ارتقاء دهند تا بدین وسیله، نیازها و خواسته های مشتریان داخلی در راستای اهداف کلی سازمان برآورده گردد.
در جامعه امنیت شغلی در منابع انسانی درحال افزایش است. بنابراین سازمانهای دارای برند کارفرما به علت نگرش مثبت منابع انسانی بالقوه و فعلی به سازمان در فرآیند جذب نیروی انسانی مناسب و توانمند و فرآیندهای نگهداری و پرورش منابع انسانی از مزیت برخوردار خواهند بود.با بهرهگیری از برند کارفرما، افزایش جذابیت برای جلب متقاضیان شایسته و حفظ استعدادهای سازمان ،ایفای نقش منابع انسانی سازمان در انجام ماموریتها، همراهی کارکنان با ارزشهای سازمان و افزایش تعلق سازمانی کارکنان، کاهش هزینه کارمندیابی، بهینه شدن روابط کارکنان و کاهش نارضایتی آنان صورت میپذیرد و در نتیجه منجر به تمایز در مقابل رقبا میگردد.
در این راستا ضرورت دارد تا سازمان با تعریف ارزشهای پایه برند خود به عنوان یک کارفرما به نیروی انسانی فعلی و بالقوه و نیز ایجاد یک درک سازمانی مشترک در تمامی بخشهای خود، فعالیتهای جذب، نگهداری، ایجاد و مدیریت فرهنگ سازمانی و محیط کاری مناسب را اجرا نماید.
ارزشها، نیازها و الگوهای ذهنی افراد نسبت به سازمانهای هدف، زمینه شکل گیری برند کارفرما را فراهم میسازد.ضمن اینکه تعاملات افراد جویای کار باعث میشود تا تصاویر ذهنی در سطح فردی ایجاد شده و با مکانیزمهای ارتباطی، برند کارفرما به عنوان مفهومی جمعی ایجاد میگردد.
برند کارفرما فرآیندی است که در آن کارکنان بالقوه و فعلی سازمان، همگی با یکدیگر در تعامل هستند و تصویر برند کارفرما را ایجاد میکنند.
تعهد یک برند به مشتریان خود بیرون از سازمان زمانی محقق می گردد که سازمان به تعهدات خود به کارکنانش عمل نموده و بر اساس باورهای درونی آنان ایجاد شده باشد.کارکنان زمانی به سازمانهای خود اعتماد مییابند که به شایستگی، صداقت و خیرخواهی آن اعتقاد داشته باشند. به این شکل مدیران به تعهد خود به کارکنان و کارکنان نیز به تعهد خود به مشتریان عمل می نمایند.اینگونه است که دلبستگی و تعلق و اعتماد کارکنان به سازمان افزایش یافته و برند در قلب مشتری قرار میگیرد.این موضوع شاه کلید مباحث برند کارفرما است.
برند کارفرما می تواند با ارتقاء هویت جمعی کارکنان، دلبستگی و تعهد سازمانی را افزایش دهد. برند کارفرما هم عامل اثر گذار و هم اثرپذیر از فرهنگ سازمانی و تعلقات کارکنان به سازمان است. چنین سازمانی بستر لازم برای جذب متقاضیان دارای عملکرد و استعداد بالا را دارا بوده و به عبارتی بستری برای جذب سرمایه های انسانی استراتژیک به سازمان را فراهم میآورد.
بدیهی است که سازمانها در راستای ایجاد برند کارفرما با چالشهای مهمی مواجه هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ورود انبوه نیروهای تحصیل کرده، افزایش بانوان متقاضی کار، رکود و رشد پایین اقتصادی، نرخ بالای بیکاری و فرصتهای فراوان کارفرمایان در جذب نیروی کار، عدم رعایت عدالت در جذب و نگهداری کارکنان، تمایل قوی نخبگان به مهاجرت و نیز عدم وجود چشم انداز و نگرش مثبت به سازمانها، نگرش در حال تغییر نیروی کار نسبت به اولویتها و توازن بین کار و زندگی نهایتاً مشخص نبودن مسئولیت بین واحدهای بازاریابی و منابع انسانی در سازمان-ها.
سازمان جهت تدوین برند کارفرما باید فرهنگ سازمان، استراتژی سازمان، برند سازمان و برند محصول سازمان را به کارکنان ارائه نماید.از طرف دیگر باید برنامهریزی منابع انسانی به منظور تامین انتظارات کارکنان صورت پذیرد. الزامات اخلاقی و انسانی مدیریت سازمان ایجاب میکند که سازمان جهت ایجاد محیطی مناسب برای فعالیت و رشد کارکنان خود چارچوب مفهومی مشخصی برای ایجاد ارزش در منابع انسانی به عنوان ذینفعان کلیدی داشته باشد. در نهایت باید گفت که برند کارفرما زمانی از پایداری برخوردار خواهد بود که انتظارات تمام ذینفعان سازمان مورد توجه قرار گرفته و خواستههای آنان تأمین شود.
در تاریخ 19 الی 21 آوریل 2018 نشست بهاره IAG در هنگ کنگ برگزار شد. این گردهمایی مانند دیگر نمونه های پیشین، محل مناسبی برای اشتراک گذاری دانش و تجربه اعضاء و بحثهای آزاد در زمینههای مختلف خدمات کمکرسانی بود. این اجلاس همچون همیشه موجب تقویت و تعمیق روابط میان اعضاء و تبادل تجربیات و بهبود هماهنگی در همکاریهای میان آنان بوده است.
در نشست هنگ کنگ 65 نفر از 28 کشور مختلف از سراسر جهان گرد هم آمدند که شرکت کنندگان به نمایندگی از 33 شرکت مختلف در آن حضور داشتند.
هدف اصلی این جلسه گردآوری پیشتازان و افراد با تجربهی این صنعت در آسیا به همراه معرفی اعضاء جدید و خدمات دهندگان تأیید شده توسط IAG بود و درباره چالشهایی که شرکتهای کمک رسانی و خدمات دهندگان هنگام انتقال پزشکی از نقاط دورافتاده با آن مواجه هستند بحث و تبادل نظر صورت گرفت. ضمناً حاضرین در مورد ارزیابی و انتخاب مراکز درمانی مناسب و انتقال تجارب ارزنده در این زمینه و نمونههای موفق کمکرسانی، تجربیات خود را به اشتراک گذرادند. همچنین در این نشست قوانین جدید حفاظت از اطلاعات و تأثیر آن در نحوه عملکرد شرکت ها که از ماه "می" اجرایی می شود نیز مورد بررسی قرار گرفت.
صنعت بیمه مسافرتی به درست یا غلط در اذهان عامه خوش نام نیست. از یک طرف در ایجاد و اِعمال تغییرات در عملکرد سنتی خود کند است و از طرف دیگر به اینکه توسط نسل جوان پس زده میشود مورد اتهام قرار میگیرد. این گمان همیشگی که این دو مقوله با هم در ارتباط هستند قابل درک است- از سویی در تأمین خواستههای نسل سفرهای کوله پشتیای Generation Backpack ،عاجز و درمانده است و از سوی دیگر در عملکردی متناقض با قیمت گذاری بالا عدهای از مسافران مسنتر با بیماری یا مشکلات قبلی را از بازار حذف میکند.
متخصصین فناوریهای مسافرتی با اهداف دوگانهی بهبود تجربه سفر مشتری و رشد خرید بیمه مسافرتی توسط سنین مختلف در تلاشند که این شاخه را وارد دنیای مدرن کنند. پژوهش You GOV به سفارش شرکت نرم افزار “آکواریم” حاکی از آن است که میزان علاقمندیِ خرید بیمه مسافرتی میان تمام سنین پایین است. میزان 55 درصد، هیچگونه پوشش مسافرتی ندارند و 5 درصد دیگر نیز از اینکه تحت پوشش هستند یا خیر اطلاع چندانی ندارند. در این میان نسل هزاره نو Millennia’s گروه اصلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. 62 درصد از 18 تا 24 ساله های این دسته هیچگونه پوششی نداشتند. بلافاصله بعد از این گروه، سنین 25 تا 34 سالههایی قرارمیگیرند که 63 درصد از آن های نیز هیچ نوع بیمه مسافرتی نداشتند. این تحقیق نشان دهنده آن است که در نگاه 29 درصدِ سنین 18 تا 24 ساله، بیمه مسافرتی به عنوان شرِ واجب necessary evil تلقی میشود که این نگاه با رشد سن، تحکیم یافته و به بیش از 54 درصد در سنین بالای 55 سال میرسد. با احتساب 69 درصدی که هرگز ادعای خسارت نکرده اند(چهار پنجمِ 25 تا 34 سالهها)، مشخص میشود که این صنعت میباید ارزش افزوده خود را به مشتری نشان دهد. در حالی که ما در این زمینه یافتههای هشدار دهنده را دستهکم میگیریم تکنولوژی، تغییرات مثبت خود را در نحوه رابطه بیمهگر و بیمه شده اعمال میکند.
یک مصرفکننده عادی به سایتهای متعددی مراجعه میکند و تعداد خرید آنلاین بیمه مسافرتی رو به فزونی است. پدیدار شدن کاربرانِ میانسالِ فضایِ مجازی، گوشیهای هوشمند و آمازون به انقلابی در عادتهای خرید منجر شده که صنعت بیمه هم از آن مستثنا نیست. دهه اخیر نقطه عطفی در تغییر روش خرید بیمه مسافرتی بوده که زنگ خطر روزهای سودآوریِ کارشناس آژانسِ مسافرتی در بازار را به صدا درآورده است. سایتهایِ قیاسِ قیمت Price comparison websites ، اکنون 30 درصد سهم فروش بازار را در اختیار دارند در حالی که سنین بالای 55 سال همچنان از آژانسهای مسافرتی بیمهی خود را تهیه میکنند(41 درصد). این آمار نشان میدهد که 37 درصد از نسل هزاره نو، از میان سایتهایِ قیاسِ قیمت، بیمه مسافرتی خود را انتخاب میکنند. بیمههای مسافرتی که همراه با افتتاحِ حساب بانکی Packaged bank account insurance صادر میشود 22 درصداز سهم بازار را به خود اختصاص داده است که همراه با سایتهای قیاس قیمت، میزان 46 درصد حق بیمههای خریداری شده را در بر میگیرند. در این عرصه سفرهای سنتی جای خود را هر چه بیشتر به سفرهای سفارشی bespoke travel دادهاست، هر چند که بیمه در هماهنگ شدن با این نیاز تاکنون دچار مشکل بوده است. قبول این که سیاستِ "یک اندازه برای همه" دیگر پاسخگوی این صنعت نیست منجر به اضافه شدن مزایای تکمیلی به بیمهنامههای سنتی شده است که بازخوردهای متفاوتی را دریافت کرده. به طورکلی ایده مزایای تکمیلی ایدهی بدی نبوده اما ممکن است سبب شود که مسافران، خدمات بهتر را قربانی قیمت کمتر کنند. مزایای تکمیلی قابل انضمام بر بیمهنامهها نزد مسافران قابل توجیه هستند اما مشکل اینجاست که بیمهنامههای سنتی برای اضافهشدن این مزایا طراحی نشدهاند.در این میان اپلیکیشنهایِ بصری، انعطاف موارد نیاز سفرهای سفارشی را تأمین میکنند. این اپلیکیشنها نه تنها موجب ارتباط مؤثرتر مشتری میشوند بلکه از آن مهمتر این اجازه را به کاربر میدهند که پوشش خود را هنگام سفر با نیاز خود تطبیق دهند.
دیگر نیازی به تأکید در محسناتی که فناوری برای مصرفکننده و صنعت به همراه خود میاورد نیست. پا به پای تحول در نحوه گذران تعطیلات، بیمه نیز احتیاج به نوآوری دارد: سیستم ردیابی بر اساس جئولوکیشن( مکان یابی ) امکان اضافه کردن خدمات خودکار نظارت و رسیدگی به خسارت را فراهم میکند. جوانان، رویکرد " پرداخت برحسب نیاز" pay as you go را میپسندند و امکانات جئولوکیشن بدین معنا خواهد بود که به مصرف کننده میتوان پیشنهاد مزایای اضافی و ارتقاء بیمهنامه بر حسب تغییر موقعیت جغرافیای را ارائه داد. مثالی رایج برای این نوع خدمات پیشنهاد پوشش ورزشهای زمستانی در زمان و مکان مناسب است. اپلیکیشن های موبایل در حال حاضر برای ارزیابی پزشکی قبل از سفر مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجا که اصلی ترین نگرانی بیمار شدن خارج از کشور است ، سیستمهای هوشمند به بیمهگر امکان راهنمایی در نحوه درمان به نمایندگان محلی را میدهد تا بتوانند با مذاکرات مؤثرتر با بیمارستان، خطر تحت پوشش قرارنگرفتن بیمه شده را کاهش دهند. نرمافزار امکان توصیه، ارجاع، پیشنهاد و کمکرسانی مؤثر بیمهشده با توجه به شرایط را برای بیمهگر فراهم میکند. فناوری، اطلاعات حیاتیای را در دسترس ما قرارمیدهد که 10 سال پیش هیچگونه تصوری از آن نمیشد. بیمهگر این امکان را دارد تا اطمینان حاصل کند که بیمه شده داروهای موردنیاز خود را به همراه داشته باشد یا توصیه های لازم در مورد پوششهای بیشتر و حتی پیامهای ضروری ورزارت خارجه و کشورهای مشترک المنافع را منتقل کند.
با کمک این فناوریها امکان ارائه خدمات جامعتر، ارزش افزوده بیشتر و نهایتاً فروش بیشتر بر اساس نیاز واقعی برای بیمهگر مهیا میشود. بیمهنامهها همراه مسافر سفر میکنند که این موجب امکان احراز صحت خسارتها با سرعت بیشتر و همچنین ابزاری قدرتمند در جلوگیری از بروز تقلب خواهد بود، در حالی که بیمه شده نیز از بیمهنامه های موجز و مفیدتر، حق بیمه کمتر و کمکهای آنی با دسترسی آسان بهرهمند میشود. بیمهشدهگان امکان شخصی سازی بیمه نامه برای تطابق بیشتر با نیازهای شخصی خود را دارند که اگر به طرز درستی از این امکان بهرهبرداری شود فناوری میتواند در بلند مدت سودآوری بیشتری را برای طرفین به ارمغان آورد.
بریتانیا در نمودار این گونه نوآوریها پیشتاز است. با در نظر گرفتن این که از هر 5 نفر افراد بالغ بریتانیایی 4 نفر صاحب تلفن هوشمند هستند و 56 درصد، متقاضی سایتها و اپلیکیشن های بهتر با در نظر گرفتن امکاناتی که فناوری در اختیارمان میگذارد نمی توان حدی نهایی برای پیشرفت در عرصه بیمه مسافرتی تصور کرد.
* https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/itij17/itij-issues/itij_proof210.pd
جام جهانی 2018 با شرکت 32 کشور در 11 ناحیه از فدارسیون روسیه، چالش هایی را مقابل شرکت Global voyager Assistance( عضو روسی IAG) قراداده است ،از همین رو این شرکت با آماده سازی خود برای این رویداد بزرگ به استقبال برآورده ساختن هر چه بیشتر نیازهای اعضای IAG شتافته است.
به مدد ارتباط مستقیم با مدیران پزشکی منسوب به دولت برای هر ناحیه، برنامهها و منابعی که برای چنین رویداد بینالمللی بزرگی مورد نیاز است تخصیص داده شده. بنا بر گزارشهای منابع خبری روسی، شهرهای این کشور در زمان برگزاری مسابقات از 14 جون لغایت 15 جولای میزبان یک و نیم میلیون نفر مسافر خواهند بود که مطابق پیش بینیها بیشترین میزان گردشگران در شهرهای مسکو و سنتپیترزبورگ مستقر هستند- به همین منظور GVA کیلنیک اختصاصی خود را در مسکو بر پا داشته است، اگرچه 11 ناحیه انتخاب شده به طور گسترده در تمامی فدراسیون روسیه پراکنده است به گونهای که از کالینیگراد در غرب، یکاترینبورگ در شرق و سوچی در جنوب را در بر میگیرد.
با وجود تأمین آمبولانسهای اورژانس دولتی، یکی از موانع به وجود آمده در توانایی ارائه خدمات به گردشگران در سر و کار داشتن با زبانهای مختلف از جمله انگلیسی بخصوص برای مناطقی است که در این خصوص فاقد هر گونه تجربهای از این دست میباشند. GVA برای حل این مشکل شبکه آمبولانس خصوصی خود را تقویت کرده تا پاسخِ اولیه (اقدام اولیه) مناسب و ارتباطِ حیاتیِ مدیریتِ پرونده هایِ در جریان، برقرار باشد.
با 19 سال تجربه در رسیدگی به پروندههای کمکرسانی بین المللی، از جمله پشتیبانی المپیک زمستانی 2014 سوچی، مرکز هشدار شبانهروزی مستقر در مسکوی عضو روسی IAG آماده رسیدگی به هرگونه اتفاق، تحت سرپرستی تیم پزشکی خود را داراست. انتقالات پزشکی داخلی و بینالمللی توسط پزشکان GVA به همراه تمامی تجهیزات ICU مورد نیاز و مطابق با استانداردهای بینالمللی انجام خواهد شد.
شرکت GVA سالیانه به 60000 پرونده پزشکی و فنی در سراسر روسیه و کشورهای همسایه رسیدگی میکند که از این میان منحصراً تعداد 200 پرونده مربوط به انتقال پزشکی است.
بر اساس گزارشات مکتوب و اینترنتی ITIJ درک موجود از بیمه مسافرتی در میان مسافران بسیار پایین است. در پاسخ به این گزارش سایت مقایسه بیمههای مسافرتی "Insure my Trip" رهیافت متفاوتی در مورد رایج ترین دلایل مربوط به درخواستهای پرداختی یا بازپرداختی که مورد تأیید قرار نمیگیرند یا دچار تأخیر میشوند را ارائه داده است، به این امید که خریداران بیمههای مسافرتی با دقت، بیمه نامههای خود را مطالعه کنند و دقیقاً در جریان مواردی که تحت پوشش هستند یا نیستند قرار گیرند.
بر طبق اطلاعات صنعتی بررسی شده توسط "Insure my Trip" ، شش دلیل رایج در رابطه با پذیرفته نشدن درخواستهای بازپرداختی وجود دارد:
به طور خلاصه "Insure my Trip" از مسافران میخواهد تا مدارک لازم را قبل از ارائه درخواست خود تکمیل و جمع آوری نمایند. این مدارک شامل اسناد پزشکی و گزارشهای پلیس مورد نیاز مربوط به پرونده میباشد. همچنین مسافران بایستی پیش از سفر مطمئن شوند که از لحاظ لغوی درک کاملی از بیمه نامه خود دارند و بیمه نامه را به موقع خریداری نمایند تا از مزایای کامل بیمه نامه برخوردار شوند و آگاه باشند که در موارد ناشی از بلایای طبیعی ممکن است پردازش درخواست مسافران کمی با تأخیر صورت پذیرد.
ما فقط میتوانیم امیدوار باشیم که مسافرین به این توصیه ها ی مهم توجه خواهند کرد.
* https://www.itij.com/story/114309/insuremytrip-shares-claims-denial-advice
سایت مقایسه بیمه های مسافرتی Compare Cover از دولت انگلیس خواسته است که دقیقاً مشخص کند چه خدمات درمانی بعد از Brexit برای شهروندان انگلیسی که به اروپا سفر میکنند قابل ارائه است.
بر اساس نتایج بدست آمده از همه پرسی که دو سال پیش در انگلیس برگزار شد -با اختلاف بسیار کمی- بریتانیا اتحادیه اروپا را ترک کرد که روند مذاکرات مربوط به آن گیج کننده بود، از همین رو سوالات بیجواب و نقاط مبهم بسیاری در رابطه با مسافرت بین انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باقی ماند.
یکی از این سوالات این است که طرح EHIC** به قوت خود باقی خواهد ماند یا خیر؟در حال حاضر کارت عضویت مربوط به آن به طور رایگان صادر میشود و اعضاء قادر به دریافت خدمات درمانی رایگان یا با هزینه کم در کشورهای عضو اتحادیه میباشند.از آنجایی که وضعیت تداوم این کارت نامشخص است به کسانی که قصد سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند توصیه میشود که حتماً بیمه مسافرتی خریداری نمایند.
بر اساس گفتهی سایمون ویلیامز "مدیر بخش مسافرتی Compare Cover" دومین سالگرد همه پرسی Brexit سؤالات زیادی را در مورد تدارک سفر میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به همراه دارد. پرسشهایی که در بدو این تصمیم گیری نیز مطرح شد.
او میگوید: "اگرچه احتمال باقی ماندن خدمات درمانی مسافرتی وجود دارد، همانند سوئیس که با توجه به اینکه این کشور عضو اتحادیه اروپا نیست اما هنوز از اعضاء طرح EHIC محسوب میشود، در این مرحله، احتمال لغو EHIC بسیار زیاد است و به ما یادآوری میکند که تدارکات درمانی مناسب برای سفر مانند بیمه مسافرتی بایستی صورت گیرد."
* https://www.itij.com/story/114319/how-will-brexit-affect-travel
** European Health Insurance Card
واحد پزشک(درمان) در منزل شرکت کمک رسان ایران از سال 1385 با تیمی هشت نفره متشکل از 3 پزشک و 2 پرستار و3 هماهنگ کننده (COORDINATOR) آغاز به کار نموده است. نحوه کار این بخش به گونهای است که معاینات پزشکی در منزل بیمار توسط پزشک صورت میپذیرد و در ادامه درمان مقتضی برای او انجام میگیرد.
رئوس فعالیتهای به عمل آمده در این واحد عبارتست از: انجام سُرم درمانی در منزل در صورت وجود اندیکاسیون ، انجام نوارقلب و تفسیر آن در صورت نیاز، انجام تزریقات توسط پرستار مجرب، تعویضِ پانسمان، کشیدن بخیه، نمونه گیری جهت انجام آزمایش و پیگیریهای بعدی بیمار پس از ویزیت و همچنین امکان بررسی و تفسیرنتایج آزمایشات از راه دور.
یکی از ویژگیهای منحصربه فرد این واحد، حضورپزشک با پرستارخانم بر بالین بیمار، پیگیری بعدی بیماران درصورت نیاز و ثبت کامل پرونده پزشکی بیمار برای مراجعات بعدی است که آنرا از سایرمؤسسات مشابه پزشک درمنزل متمایز میکند.درحال حاضر15 پزشک به همراه 6 پرستار و3 هماهنگ کننده به صورت چرخشی درقالب 2 گروه متشکل از پزشک وپرستار به صورت شبانه روزی آماده سرویس دهی به متقاضیان میباشند.
تعداد مأموریتهای روزانه این واحد در 5 سال اخیر رشد فزایندهای داشته به نحوی که هم اینک، سالانه درمجموع بالغ بر 3000 نفر از اعضاء کمک رسان ایران و بیماران آزاد (که حدود 10 درصد این تعداد را شامل میشود) توسط تیم پزشکی کارآزموده (شامل پزشک و پرستار) در آدرس اعلامی ویزیت و معاینه می شوند و بالغ بر همین تعداد توسط مشاوران پزشکی به صورت تلفنی از خدمات این بخش بهرهمند میشوند.
دراین مدت زمان ،تعداد اعضاء و افرادی که به تشخیص پزشکان مرکز، نیاز اعزام به مراکز بیمارستانی داشته اند، به طور متوسط 100 مورد در سال بوده است و سالانه به همین تعداد، تزریقِ در منزل، توسط پرستار (با نسخه و یا مجوز پزشک) صورت گرفته است. از این تعداد به طور متوسط %40 به آلرژیها، سرماخوردگی، فارنژیت، آنفولانزا و اوتیت حاد مربوط می شود،%20 گاستروآنتریت(اسهال واستفراغ) ،%15 مرتبط با دردهای مفصلی عضلانی ،%10 به بیماران قلبی و تنفسی، %5 بیماریهای پوستی و%10 به سایر بیماریهای مزمن ( نظیر بدخیمی ها،بیماریهای بافت همبندو...) اختصاص یافته است .
1 - | آلرژیها، سرما خوردگی، فارنژیت، آنفولانزا، اوتیت حاد | 40 درصد |
2 - | گاسترو آنتریت (اسهال و استفراغ) | 20 درصد |
3 - | دردهای مفصلی عضلانی | 15 درصد |
4 - | بیماران قلبی و تنفسی | 10 درصد |
5 - | بیماریهای پوستی | 5 درصد |
6 - | سایر بیماریهای مزمن (بدخیمیها، بیماریهای بافت همبند و...) | 10 درصد |
نحوه استفاده از این سرویس در الگوریتم ذیل به طورشماتیک، نمایش داده شده است.
بدیهی است ،پرونده پزشکی بیماران به صورت دیجیتال در نرم افزار مربوطه توسط پزشک معالج جهت بررسیهای بعدی آماری و یا استفاده در تماسهای آتی به طور کامل ثبت و ذخیره میشود.
به طور حتم اگر بنا به شمارش پیشه های دشوار جامعه باشد، پرستاری در رده ابتدایی این فهرست قرار خواهد گرفت. هدف اصلی این گروه زحمتکش، تأمین سلامت و بهبود بیماران تحت مراقبت می باشد . با توجه به حساسیت و پر مخاطره بودن این رشته و ارتباط مستقیم آن با جان افراد، در آمد کم این پیشه از معضلات اساسی بوده و شاید در برخی از موارد سبب کاهش انگیزۀ صاحبان آن گردد و با این توصیف فقط عشق به این حرفه سبب دوام و حفظ کیفیت و ادامۀ مسیر میشود. با توجه به اهمیت این حرفه در بحث نظام سلامت، لازم است تا برای پرستاری از حیث مسئولیت، مزایای ویژه ای قائل شد، زیرا آشنائی با قوانین و مقررات و ضوابط حاکم بر پرستاری از اولویتهای حقوق پرستاران در موقعیت گوناگون است. هدف از ارائه این مقاله، بررسی و تفسیر مسئولیت مدنی و کیفری پرستاران در موقعیتهای متفاوت می باشد که مقصود از آن ایجاد بستر مناسب جهت ارائه خدمت بهتر پرستاران میباشد.
حرفه پرستاری در قلب نظام سلامت قراردارد، به گونه ای که در میان افراد شاغل در حرفه پزشکی در بخش بهداشت ، پرستاران بیشترین قشر را به خود اختصاص داده اند . با توجه به اهمیت این رشته ، قوانین و مقررات صریحی به تصویب رسیده است که مسئولیت پرستاران را در مورد موقعیت و شرایط گوناگون تعیین می نماید. در تاریخ 21/09/1380، قانون نظام پرستاری مشتمل بر بیست و هشت ماده و بیست تبصره به تایید شورای نگهبان رسید که در حال حاضر قابل اجرا می باشد و آنچه از مضمون قوانین بر می آید ، این است که نوع تعهدات پرستاران در نظام حقوقی « تعهد به وسیله » ( شخص متعهد می شود تمام اقدامات لازم را برای حصول نتیجه انجام دهد . در این صورت متعهد اگر به تعهدش عمل نمود و نتیجه حاصل نشد ، مسئول نیست ) می باشد . بدیهی است که اغلب نظام های حقوقی در حمایت از حقوق پزشکان و پرستاران همچون کشور فرانسه ، این نوع تعهد را پذیرفته اند.پرسشی که در اینجا مطرح می باشد این است که آیا تنها قانون نظام پرستاری و وحدت ملاک از قوانین مربوط به مسئولیت مدنی و کیفری سبب احقاق حق این قشر خواهد شد یا نیاز است که سازمان نظام پرستاری و سایر ارگان های وابسته ، تجدید نظری را نسبت به آئین نامه ها و تصویب قوانین جدید اعمال نمایند ؟ هر وزارت بهداشت و درمان تعرفه های درمانی پزشکاران را در بخش های خصوصی ، دولتی ، عمومی غیر دولتی و خیریه تعیین می نماید . حاصل عملکرد پرستاران نسبت به تعرفه های اعلامی 6 درصد خدمات تخت های بیمارستان ها می باشد که مبلغ ناچیزی است در سال 1386 قانونی در خصوص تعرفه های خدمات پرستاری تصویب شد که از آن زمان 10 سال می گذرد و هنوز این قانون به اجرا نرسیده است . این امر موجب نارضایتی پرستاران و نظام پرستاری می باشد که هنوز مرتفع نشده است. ما در این مقاله به بررسی این قانون ، مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری پرستاران و قوانین مربوط به آن را می پردازیم .
در اصطلاح حقوقی ، مسئولیت عبارت است از تعهد قانونی شخص بر رفع ضرری که به دیگران وارد نموده است ، خواه این ضرر ناظظی از تقصیر خود وی یا ناشی از فعالیت او باشد . مسئولیت پرستاران دارای انواع گوناگون می باشد که عبارت است از : 1- مسئولیت اخلاقی 2- مسئولیت قانونی 3- مسئولیت انتظامی 4- مسئولیت کیفری 5- مسئولیت مدنی که ما در این مقاله تنها به بررسی مسئولت کیفری و مدنی می پردازیم .
پرستاری شغلی دشوار و با مسئولیت هایی فراوان است .به همین دلیل جایگاه اجتماعی صاحبان این حرفه ، در جامعه بالا می باشد . متأسفانه با تمام تلاش های کادر درمان در انجام وظایف محوله ، باز هم شاهد افزایش آمار شکایت علیه پرستاران هستیم که از شایع ترین علل آن نا آشنایی برخی از پرستاران به قوانین و مقررات حاکم بر حرفه پرستاری است . به طور کلی هر پرستاری که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با بیماری در ارتباط باشد ، مسئول اعمال خود است و اگر در این راه خسارتی متوجه فردی شود ، باید از عهده جبران برآید. در امور کیفری ، اصولا قانونی گذار ، اوامر و نواحی خود را که تخلف از آنها جرم است و کیفر به همراه خواهد داشت را به طور حصری بر می شمارد . این مهم که به قاعده « قبح عقاب بلابیان» معروف می باشد ، در اصل 36 قانون اساسی و در ماده 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370و همچنین در اصلاحات 1392 درج ، شده است .(گلدوزیان ،1387 ، ص19-14) بنابراین چنانچه پرستار دچار ارتکاب به اعمالی شود که طبق اصل قانونی بودن مجازات جرم محسوب میگردد . مرتکب جرم شده است . از جمله مهمترین عناوین مجرمانه ، عبارتند از : سقف جنین به صورت غیر مجاز ، خودداری از کمک به مددجویان خاصه در مواقع اورژانس ، پایان دادن به زندگی بیمار ، افشای اسراس بیمار و سهل انگاری پرستار.
همانطور که گفته شد ، مسئولیت حقوقی به دو نوع مدنی و کیفری تقسیم می شود که در هر دو مورد شرط تحق مسئولیت این می ابشد که شخص باید دچار انجام فعل یا ترک فعل گردد .در خصوص مسئولیت کیفری در مباحث پیش بررسی شد . حال به بررسی مسئولیت مدنی می پردازیم.
آئین نامه تاسیس مرکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری مصوب 26 مرداد ماه 1378 وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در بند الف ماده 3، پرستار را بدینگونه تعریف نموده است : « پرستاری عبارت است از کمک به فرد سالم یا بیمار در انجام آن دسته از فعالیت هایی که سبب حفظ و ارتقای سلامتی می گردد ،به نحوی که اگر فرد ، توانایی ، ارائه و یا آگاهی لازم را داشت ، می توانست آن فعالیت ها را بدون کمک انجام دهد » همین تعریف بار مسئولیت پرستار را درقبال بیمار با عنایت به تعهدات قید شده معین می نماید . در مسئولیت مدنی این حکم به عنوان قاعده پذیرفته شده است که هر شخصی به دیگری خسارت زند ، باید آن را جبران نماید . ( فلاح ، ص 75 ، 1392) برخلاف مسئولیت کیفری ، در مسئولیت مدنی نیاز نیست تا مبنای قانونی وجود داشته باشد.معیار تشخیص خطار ، داوری ، رویه قضایی و اندیشه های حقوقی است .با عنایت به مطالب ذکر شده می توان مسئولیت مدنی پرستار را بدین صورت تعریف نمود : مسئولیت حادث شده از عملکرد یک پرستار که هم جنبه مادی و مالی دارد و هم جنبه معنوی و غیر مادی که در اثر عملکرد غیر متعارف و خلاف قانون یا قرارداد یا عرف پرستار به وجود می آید و موجب ورود ضرر به بیماران یا آنها می شود .(کریمان راوندی ، 1386،ص115) برای نمونه : چنانچه پرستاری خارج از حیطه وظایف خود در قالب کمک جراح برسد و عملی حاضر شود و دچار تصور گردد ، علاوه بر مسئولیت کیفری حاکی ، دچار مسئولی مدنی نیز شده است که به علت این که دلیل مسئولت کیفری طبق قاعده سببیت نزدیکتر است موجبات مجازات برسد این نوع مسئولیت می باشد . حال جهت تکمیل مبحث مسئولیت مدی به ارکان این نوع مسئولیت ، مبنا و ریشه مسئولیت مدنی پرستاران و بیمه این نوع مسئولیت خواهیم پرداخت.
ارکان و یا به عبارتی عناصر مسئولیت مدنی پرستار عبارت است زا :
3.1.1 - فعل زیان بار یا خطاری پرستاری
3.1.2 - تحقق خسارت
3.1.3 - اثبات ارتباط سببیت میان فعل زیان بار و خسارت حاصله که باید برای احراز مسئولیت ابتدا مراتب فوق و مسئولیت پرستار برای مقامات قضایی احراز گردد .(فلاح ، ص96،67)
مسئولیت پرستار زمانی مطرح می گردد که پرستار ( عملی که نتیجه زیان باری در پی داشته باشد انجام دهد .از جمله اشتباهات که به وفور رخ می دهد عبارتند از : اشتباه در تجوویز یا میزان دارو ، استفاده از داروهای تاریخ مصرف گذشته یا اشتباه در درمان و تزریق دارو که می تواند جان بیمار را در معرض خطر قرارده و مسئولیت مدنی پرستار در این بابت مطرح می شود .
خسارت به معنای از میان رفتن ؛ تلف شدن ، کم شدن یا معیوب شدن یک جسم و یا دچار نقص شدن انسان و فوت او میباشد . سه نوع خسارت در نظام حقوقی ما وجود دارد که عبارت است از : 1- خسارت مادی 2- خسارت جانی و بدنی 3-خسارت معنوی که خسارت های وارده به بیمار جزو دسته خسارت های جانی و بدنی می باشد . بدیهی است یکی از ارکان مهم مسئولیت مدنی تحقق خسارت است . لذا مادامی که وجود ضرر و خسارت به جان بیمار به اثبات نرسد ، مسئولیت مدنی پرستار منتفی می باشد . به عنوان نمونه : ممکن است پرستار در تزریق یک دارو از نظر اهل فن و خبره دچار اشتباه شده یا بدون ضرورت ، دارویی را تزریق نماید و لکن هیچ ضرر و خسارتی به بیمار وارد نشده باشد . در این حالت موضوع مسئولیت مدنی و بالتبع جبران خسارت منتفی است هرچند که شاید این اقدام پرستار به عنوان یک تخلف انضباطی قابل پیگیری باشد ( فلاح ، ص92 ،76). بنابراین در صورت وارد شدن ضرر به جان بیمار ، پرستار موظف به جبران خسارت است . در خصوص شیوه رسیدگی به شکایات باید گفت که ما دارای چهار سازمان قانونی مهم جهت کنترل کارکنان مراقبت های بهداشتی هستیم که عبارت است از : 1- دادگاه های حقوقی 2- دادگاه های کیفری 3- دادگاه های بررسی علت مرگ ناگهانی 4- هیأت انتظامی با زیر گروه های گوناگون ، مانند کالج پرستاران ، سازمان نظام پرستاری دارای منشوری می باشد که در آن منشور اهداف سازمان قید شده است .یکی از اهداف آن ارائه گزارش کارشناسی در مورد تخلفات پرستاری می باشد که از سوی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران برای مشاوره به این سازمان ارجاع گردیده است آنچه مورد توجه کارشناسان این نظام و محاکم مربوطه می باشد .آن است که آیا پرستار مورد شکایت ، دارای شرایط و ویژگی های احراز پست پرستاری بوده است یا خیر .بدین ترتیب علاوه بر اهمیت اثبات ضرر همانطور که در بحث مسئولیت کیفری قید شد ، مواردی مانند افشای اطلاعات خصوصی و محرمانه بیمار ، حمله و تهدید بیماران ، ایجاد رعب و هراس در بیمار ، عدم انجام اقدامات لازم و ضروری ، عدم صلاحیت حرفه ای پرستار ، عدم حضور و ترک محل خدمت ، هتک حرمت جامعه پزشکی ، تحمیل مخارج غیر ضروری ، انجام ندادن وظایف حرفه ای ، عدم همکاری لازم در موارد خاص ، تجویز داروهای روان گردان و مخدر و جذب بیمار از موسسات بهداشتی و درمانی مورد بررسی قرار میگیرد.
برای این که پرستار مسئول شناخته شود ، صرف وقوع خسارت یا احراز خطای پرستار به تنهایی کافی نیست . بلکه باید میان خسارت وارده به بیمار و خطاری پرستار رابطه سببیت موجود باشد تا پرستار مسئول شناخته شود . یکی از مباحث که تقریباً در اغلب وقایع حقوقی مطرح می شود و نقش سرنوشت سازی را نیز ایفا می کند ، بحث احراز ارتباط سببیت می باشد . بدین معنا که مشخص نماییم ضرر وارده ناشی از کدام فعل می باشد و کدام عامل و عاملان حادثه مسئول واقعی بوده و موظف به جبران خسارت و تحمل مجازات های احتمالی آن خواهند بود . مادۀ 520 قانون آئین دادرسی مدنی اگر چه در مورد مسئولیت قراردادی است لیکن مسئولیت غیر قراردادی نیز مستلزم همین شرط می باشد .به موجب این مقرره «در خصوص مطالبه خسارت وارده ، خواهان باید این جهات را ثابت نماید که زیان وارده بلاواسطه ناشی از عدم انجام تعهد یا تأخیر آن یا عدم تسلیم خواسته بوده است .در غیر این صورت ، دادگاه دعوای مطالبه خسارت را خواهد نمود ».
بنابراین چنانچه فعل زیان بار را نتوان به پرستار نسبت داد و در پل عمل او نباشد ، پرستار مسئول نخواهد بود . این قاعده را در بیشتر کشورهایی که دارای نظام حقوق کامن لا ( به نظام رویه قضایی و سابقه قضایی نیز معروف است . نوعی نظام حقوقی است که از سال 1066 میلادی به بعد توسط دادگاه های شاهی انگلستان ایجاد شد ) باشند می توان تعمیم داد زیرا وجود ارتباط سببیت جهت اثبات قصور یکی از شرایط اساسی احراز می باشد .
بیمه مسئولیت حرفه ای پرستاران عبارت است از بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای بیمه گذار در قبال اشخاصی که به علت خطا ، اشتباه ، غفلت و یا قصور بیمه گذار در انجام امور پزشکی دچار صدمات جسمانی یا روانی گردیده و یا فوت شوند . امروزه بیمه مسئولیت پزشکی ، اهمیت فراوانی در جوامع متمدن دارد . اما در کشور ما فقط عده معدودی از پزشکان ، بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان را خریداری می نمایند و یکی از وظایف صنعت بیمه آن است که پرستاران و پزشکان را در خصوص وجود این نوع بیمه آگاه سازند و اهمیت وجود آن را برای شاغلان این حرف معین نمایند . مانند هر کار دیگری ، تقاضا برای مسئولیت حرفه ای پزشکان از رفتار مصرف کننده ناشی می شود . همانطور که در فوق ذکر شد این نوع بیمه به جبران مسئولیت مدنی بیمه گذار می پردازد که قصور و تقصیر وی در انجام امور پزشکی و درمان منجر به وارد آمدن صدمات جسمانی ، روانی یا فوق اشخاص شده است (شاهدانی ، 89 ، ص135) جهت گسترش این نوع بیمه ، در گام اول باید موانع رشد و گسترش بیمه مسئولیت مدنی پرستاران و پزشکان مورد بررسی قرار گیرد که از عوامل عمده آن می توان به عوامل فرهنگی ، ضعف قوانین و مقررات ، بی توجهی به آموزش و تبلیغات اشاره نمود . از تجزیه و تحلیل آماری بیمه گر ها در خصوص عدم رشد این نوع بیمه ، سه نتیجه حاصل شده است ( شاهدانی ، 1389 ، ص27).
4.1.1 - پوشش ارائه شده به موجب بیمه نامه مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان تأمین کافی و مناسب را به بیمه گذاران نمی دهد .
4.1.2 - ضعف قوانین و مقررات موجود در ارتباط با مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان مانعی در راه توسعه و پیشرفت مسئولیت حرفه ای پزشکان در ایران می باشد .
4.1.3 - اخذ گواهی برائت از مسئولیت توسط پزشکان از بیماران ، مانعی در راه توسعه و پیشرفت بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان در ایران است.
در خصوص سه فرض فوق خصوصاً فرض سوم که در اغلب کشورهای اروپایی اخذ برائت از پزشکان صرف عدم مسئولیت آنها نیست، باید بیمه گرها با همکاری متخصصان و کارشناسان مربوط نواقص خصوصاً ضعف های قانونی مانند اخذ برائت را برطرف نموده و بستر را جهت گسترش این نوع مسئولیت بر پایه نظریه خطر فراهم سازند .
با عنایت به این که پرستاران دارای مسئولیت حرفه ای در حین خدمت خود می باشند و در مقابل این نوع مسئولیت که وابسته به جان و حیات بیمار است فقط به آنها 6 درصد از هزینه های هتلینگ بیمارستان ها پرداخت می شود ، قطعاً این امر موجب کاهش انگیزه شاغلان این نوع حرف در قیاس با پزشک می گردد چنانچه پرستاران از همان مسئولیت کیفری و مدنی پزشکان برخوردار باشند ، قانون مجازات کیفری به صورت حصری مسئولیت کیفری پزشکان را بر شمرده است پس حیطه مسئولیت کیفری آنها مشخص است . اما در خصوص مسئولیت مدنی پرستاران ، این نوع مسئولیت بر پایه نظریه تقصیر و « تعهد به وسیله »است ، یعنی در صورت اشتباه یا تعدی و تفریط پزشک و یا پرستار این امر باید توسط مدعی ثابت گردد که در اغلب موارد به علت سختی مراحل پیگیری ، امور این چنین مسکوت میماند. از وظایف سازمان نظام پرستاری می دانیم که با رایزنی های خود علاوه بر افزایش تعرفه های این قشر و همکاری مجلس شورای اسلامی در تصویب قانون تعرفه های جدید ، بتواند بستر را برای رشد پرستاران فراهم سازد.
علاوه بر این سازمان به غیر از ارائه خدمت به پرستاران در زمینه بیمه مسئولیت و آموزش این قشر باید با دعوت از کارشناسان امور بیمه ای و پزشکی ، کمیته ای تخصصی تشکیل داده و تمامی جوانب این موضوع را بررسی و نکات لازم جهت آشنایی با قوانین و مقررات مسئولیت پرستاران و شیوه عملکرد بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای پرستاران به همراه نمونه آماری ، مربوط به تجربیات بیمه ای را استخراج و در اختیار مردم و جامعه پزشکی قراردهد .
شرکت کمک رسان ایران شرکتی خدماتی و ثبت شده به شماره 91891 مورخ 71/5/21 است. این شرکت با توجه به علاقه ایرانیان به خدمات کمک رسانی، با طراحی و عرضه پوشش های خاص جامعه ایرانی و اخذ موافقت بیمه مرکزی ایران در ارتباط با برخی از شرکت های بیمه ایرانی اقدام به ارائه خدمات گوناگون به جامعه خود نمود و این فعالیت تا امروز ادامه دارد.
شرکت کمک رسان ایران شرکتی خدماتی و ثبت شده به شماره 91891 مورخ 71/5/21 است. این شرکت با توجه به علاقه ایرانیان به خدمات کمک رسانی، با طراحی و عرضه پوشش های خاص جامعه ایرانی و اخذ موافقت بیمه مرکزی ایران در ارتباط با برخی از شرکت های بیمه ایرانی اقدام به... ادامه
بیش از چهارصد شرکت در قالب طرحهای درمان گروهی و دندانپزشکی گروهی، در کنار چندین هزار خانواده، از خدمات کمک رسان ایران استفاده مینمایند.